Ampacet predstavuje UVBLOCK 1496: Udržateľnú alternatívu ku konvenčným UV bariérovým masterbatchom
UV žiarenie a jeho dopad na potraviny a výrobky
Pôsobenie svetla, najmä UVA a UVB, môže poškodiť zložky potravín, ako sú tuky, bielkoviny a vitamíny. Fotodegradácia často spôsobuje nežiaduce účinky, ako je zmena farby, nepríjemné chute a pachy, strata živín a v konečnom dôsledku aj potravinový odpad. Náchylné môžu byť aj nepotravinárske výrobky, ktoré sa vystavením UV žiareniu rozkladajú. Na ochranu týchto výrobkov pred UV degradáciou sa do obalov často pridávajú UV bariérové prísady.
UVBLOCK 1496 účinné UV riešenie pre potravinové obaly |
Problémy s konvenčnými UV aditívami
Konvenčné UV aditíva obsahujúce fenolové benzotriazoly však čelia silnému tlaku zo strany regulačných orgánov kvôli obavám o životné prostredie. Niektoré triedy boli pridané do európskeho zoznamu látok vzbudzujúcich veľmi veľké obavy (SVHC) agentúry ECHA.
UVBLOCK 1496 účinné UV riešenie pre potravinové obaly
UVBLOCK 1496 je bezpečnejšie riešenie bez zámerného pridávania SVHC. Ponúka vynikajúce optické vlastnosti a dobrú UV bariéru v nízkom rozsahu vlnových dĺžok UVA a UVB. UVBLOCK 1496 je schválený na použitie v styku s potravinami v Európe a USA.
Akékoľvek otázky týkajúce sa UVBLOCK 1496 môžete zasielať na adresu: marketing.europe@ampacet.com
-
Ampacet Europe S.A.
Farbivá, prísady, aditíva, farebné koncentráty, masterbatche, UV stabilizátorym suroviny a prísady pre gumárenský priemysel, farbivá pre...
Spoločnosť Ampacet predstavuje masterbatche spomaľujúce horenie s nízkym obsahom halogénov a bez halogénov
3.2.2025 Spoločnosť Ampacet, svetový líder v oblasti masterbatchov, predstavila HaloLite 527 a Halofree 533 - nízkohalogénové a bezhalogénové masterbatche spomaľujúce horenie, ktoré spĺňajú medzinárodné normy IEC 61249-2-21 a EN 50642 pre...